ZANAAT ATÖLYELERİ, 196 OKULDA 129 MODÜL İLE UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR  
ZANAAT ATÖLYELERİ, 196 OKULDA 129 MODÜL İLE UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR

ZANAAT ATÖLYELERİ, 196 OKULDA 129 MODÜL İLE UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Pursaklar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam eden zanaat atölyeleri kursunu ziyaret etti.


Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten,  Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Pursaklar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçek ve Pursaklar ilçe yöneticileri ile birlikte Pursaklar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam eden zanaat atölyeleri kursunu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti, yetkililerden bilgi aldı ve atölye çalışmalarına katıldı.

 

Ökten ve Karagöz, yeni beceriler kazanmaya gelen 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin bulunduğu Mobilya ve İç Mekan Tasarımı atölyesini ziyaret ederek öğrencilerin lazer yazıcı ile gerçekleştirdikleri uygulama çalışmalarına ve yine okulda bulunan Elektrik Elektronik Teknolojisi atölyesinde yürütülen zayıf akım uygulamalarına dair pratik eğitime katıldılar.

 

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, on ilde başlayan uygulamanın daha da artacağını ve pilot iller dışında yoğun talep aldıklarını belirtti.

 

Karagöz, bu atölyelerde verilecek kurslarla 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin okul dışı zamanlarda aldıkları eğitimlerle meslek edinme yolculuklarına ilk adımı atacaklarını vurguladı.

 

Meslek alanlarına dair temel becerileri keşfetme imkânı sunan zanaat atölyeleri, on ilde 196 okulda 129 modül ile uygulanmaya devam ediyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.