YÜKSEKOVA'DA BİLİM ARMONİSİ  
YÜKSEKOVA'DA BİLİM ARMONİSİ

YÜKSEKOVA'DA BİLİM ARMONİSİ

Bilim kültürünü çocuklara etkinlikler yoluyla aktarmak için TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında yapılan Yüksekova Bilim Armonisi başladı. 5 gün sürecek şenlikte Yüksekovalı öğrenciler; bilişim, çevre bilinci oluşturma, tasarım, el becerisi, mühendislik, fen bilimleri, sanatsal etkinlikler gibi birçok konuyu içeren 160 atölye çalışmasına katılacak.

Hakkâri Yüksekova Bilim Armonisi, TÜBİTAK'ın Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çerçevesinde Türkiye genelinde kabul edilen 53 proje içinde birinci oldu. 
 
Beş gün sürecek olan Yüksekova Bilim Armonisi'nde öğrenciler; bilişim, çevre bilinci oluşturma, tasarım, el becerisi, mühendislik, fen bilimleri, sanatsal etkinlikler gibi birçok konuyu içeren 160 atölyeye katılacak. 40 öğretmenin eşlik ettiği bu atölye çalışmalarıyla, çocukların bilimsel kazanımları eğlenerek elde etmesi amaçlanıyor. 
 
Yüksekova Bilim Armonisi'nde ayrıca 14 konferans ve söyleşi çalışması gerçekleştirilecek. 
 
Şenlik kapsamında alanında uzman akademisyenler tarafından Teknolojinin Meslek Seçimindeki Yeri, Doğa Eğitimi, Yaratıcı Drama Eğitici Eğitimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Pandemi Dönemi El Hijyeni ve Bağışıklık Sistemi Bilgilendirme" sunumları yapılacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.