"ÖZEL YETENEKLİ" ÖĞRENCİLER OYUNCAKLARINI AHŞAPTAN KENDİLERİ TASARLIYOR  

"ÖZEL YETENEKLİ" ÖĞRENCİLER OYUNCAKLARINI AHŞAPTAN KENDİLERİ TASARLIYOR

Bolu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) bünyesinde ahşap tasarım atölyesinde eğitim gören öğrenciler, ağaç ve tahta parçalarını hayal güçlerini kullanarak oyuncağa dönüştürüyor.


İlkokul 1. sınıftan itibaren resim, müzik ve genel zihinsel beceri alanlarında sınavla tespit edilen "özel yetenekli" öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla BİLSEM'lerde çeşitli alanlarda eğitim veriliyor.

 

BİLSEM'ler bünyesinde bu yıl faaliyete başlayan ahşap tasarım atölyesinde öğrenciler ahşabı tanıyarak doğal ürünlerle temas etme imkânı buluyor.

 

Bolu BİLSEM'de haftanın belli günlerinde eğitim aldıkları atölyede ahşabı şekillendirmeyi öğrenen öğrenciler, oyuncaklarını kendileri tasarlıyor. Oyuncak at, kaplumbağa, uçak, araba ve evler yapan öğrencilerin hem hayal dünyası genişliyor hem de el becerileri gelişiyor.

 

Öğrenciler atölyede ilk olarak ahşabı tanıyor ardından onu kullanarak oyuncak ve el ürünleri yapıyor.

 

"Atölyede güzel şeyler öğreniyoruz"

Ahşap atölyesine katılan öğrenciler çalışmalardan memnuniyet duyduğunu dile getiriyor. Atölyede tasarım yapma imkânı bulduğun aktaran Berke Karaağaç, "Burada oyuncak yapıyorum. İlk başta kalıpları zımparalayarak başlıyoruz. Ondan sonra tornada şekil veriyoruz. En sonunda da yapıştırıcıyla birleştiriyoruz. At, düdük, ev ve uçak yaptım. Çok zevkli. Zaten evimde de yapıyordum. Burada öğrendiklerimle daha da zevkli hale geldi." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.