KÜTAHYA'NIN EĞİTİM YATIRIMI BÜTÇESİ 1 MİLYAR 118 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI  
KÜTAHYA'NIN EĞİTİM YATIRIMI BÜTÇESİ 1 MİLYAR 118 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI

KÜTAHYA'NIN EĞİTİM YATIRIMI BÜTÇESİ 1 MİLYAR 118 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlara katılmak üzere Kütahya'ya gitti. Valilik ziyaretinin ardından il eğitim değerlendirme toplantısına katılan Özer, yaptığı açıklamada kentin eğitim yatırımı bütçesinin 1 milyar 118 milyon liraya çıkarıldığını, bu kapsamda kentteki mevcut yatırımlara ek 7 yeni anaokulu, 3 ilkokul ve 2 ortaokul yapma kararı aldıklarını açıkladı.

İl eğitim değerlendirme toplantısında Kütahya'nın eğitim alanında geldiği noktanın ayrıntılı olarak ele alındığını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; kentin yeni okul yapımı, mevcut yapıların güçlendirme çalışmaları ve büyük onarımları için 606 milyon liralık eğitim yatırımı bütçesi bulunduğunu, bu miktara 512 milyon liralık ilave yapıldığını kaydetti.
 
Özer, şunları söyledi:
 
"Bugünkü değerlendirmemizde 490 milyon liralık ilave bir yatırımı Kütahya'mıza kazandırdık. Ayrıca okulların 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlıklarıyla ilgili 22 milyonluk bir ödeneği de okullarımızın tamamına gönderdik. Dolayısıyla Kütahya'nın 606 milyon liralık yatırımını 1 milyar 118 milyon liraya çıkarmış bulunuyoruz. Bu yatırımların Kütahya'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
 
Okulların depreme dayanıklı hâle getirilmesi için güçlendirme çalışmalarına ağırlık verildiğini belirten Özer, tüm Türkiye'de bu çalışmaları hızlı bir şekilde sonuçlandıracaklarını söyledi. Özer, bu bağlamda Kütahya'da 29 güçlendirme çalışması kaldığını, gerekli miktarın tahsis edilerek güçlendirmelerin 2022 yılı sonuna kadar nihayetlendirileceği bilgisini paylaştı.
 
Kütahya'nın büyük onarım bütçesinin de 30 milyon liradan 50 milyon liraya çıkarıldığını vurgulayan Özer, kente yeni okul müjdeleri de verdi. Özer şunları söyledi:
 
"Biliyorsunuz, Bakanlık olarak bizim bu dönemdeki en büyük önceliklerimizden biri, okul öncesi eğitim. Tüm Türkiye'de Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde başlatmış olduğumuz seferberlik kapsamında 3 bin yeni anaokulu yapmak üzere yola çıktık. Şu ana kadar 1.710 anaokulunu tüm Türkiye'de, 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibarıyla açmış bulunmanın mutluluğunu taşıyoruz ve yaklaşık 14 bin 80 de ana sınıfı açtık. İlk kez bu kadar kısa süre içinde okullaşma oranlarında çok ciddi bir artışa yol açtık. Yani 6 Ağustos 2021 tarihinde 5 yaştaki okullaşma oranları yüzde 78 iken bugün itibarıyla yüzde 94'e çıktı. Bütçeyle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah, tüm Türkiye'ye sadece 3 bin anaokulu değil, 3 binin de üzerinde anaokulunu yaparak eğitime kazandırdığımızın müjdesini paylaşacağız."
 
Kütahya'ya 7 yeni anaokulu, 3 ilkokul, 2 ortaokul daha yapılacak
Bu çerçevede 2'si özel eğitim anaokulu olmak üzere Kütahya'ya 7 anaokulu daha yapılacağını kaydeden Özer; bunlardan beşinin merkezde, ikisinin de Tavşanlı ilçesinde yer alacağını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Üç yeni ilkokul daha yapmaya karar verdik. Bunun biri merkezde, ikisi de Simav ilçemizde olacak. Yine iki ortaokul yapma kararı aldık. Bunların biri Simav, biri Tavşanlı'da... Bir de imam hatip ortaokulunun pansiyonu yık-yap kapsamında yıkıldığı için Onun da yapılmasına karar verdik."
 
Yatırımların Kütahya'ya hayırlı olmasını dileyen Özer, sürece katkı veren herkese teşekkür ettiğini belirtti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.