"KIRŞEHİRLİ GENÇ AHİLER ÇALIŞMA HAYATINDA"  

"KIRŞEHİRLİ GENÇ AHİLER ÇALIŞMA HAYATINDA"

"Genç Ahiler Çalışma Hayatında" projesinin pilot uygulaması Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran'ın katıldığı törenle Kırşehir'de başlatıldı.

"Kırşehirli Genç Ahiler Çalışma Hayatında" projesi iş birliği protokolü imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran Kırşehir'in Ahilik gibi iyi bir kültürün neşet ettiği bir il olduğunu belirtti. Safran, 1206'da burada fütüvvete dayanan bir anlayışla ortaya çıkan Ahiliğin, vasıflı insan yetiştirmeyi ve meslek sahibi yaparak üretime katkıda bulunmayı hedeflediğini ifade etti.
 
Kırşehir Valiliğinin öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin bu kültürü genç nesillere aktarmak için başlattığı projenin 2023 Eğitim Vizyonu'nun ruhunu da taşıdığını vurgulayan Safran, "Değerler eğitiminin en iyi bu projeyle kazanılacağına inanıyoruz. Daha önce bu boyutta bir proje ve çalışma başlatılmadı. Genelde meslek liselerinde okuyan öğrencilerimiz uygulama ve staj görürler, bunu bir ders zorunluluğu içerisinde yaparlar. Burada gönüllülük esası var, iki taraflı bir gönüllülük. Bu bizim için çok daha büyük bir önem arz ediyor." dedi.
 
Hayatı tanıyarak hayata atılan çocukların çok daha başarılı olduğuna işaret eden Safran, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu anlamda bu projeyi bu özelliğiyle pilot proje olarak kabul ediyoruz. Sayın Bakanım bunu özellikle belirtmemi istedi. Bu projenin arkasındayız, yakından takip edeceğiz. Çıktılarını, raporlarını ve sonuçlarını çok iyi değerlendireceğiz. Bu projenin önümüzdeki yıl tüm illerimizde uygulanması için çaba sarf edeceğiz. Bu proje bize çok büyük bir yön gösterici, motivasyon kaynağı olacak. Geleceğe yönelik olarak da öğrencilerin 2023 vizyon hedeflerine doğru ulaşma noktasında çok iyi beceriler elde edeceklerine inanıyoruz. Bizim amacımız şefkatli, muhabbetli, sevgi, saygıya dayalı bir genç nesil yetiştirmek, bu neslin bu meslekler içerisinde aynı duyguları benimsemiş ve içselleştirmiş olarak hayata atılmalarını sağlamak. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu projeye büyük önem veriyoruz."
 
Vali Akın da ölçülebilir değerler ele alındığında Kırşehir'in eğitimde marka bir kent olduğunu dile getirerek, "Ahiliğin başkenti ve Neşet Ertaş'ın memleketi Kırşehir'de Valiliğimizin talimatları doğrultusunda Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde proje hazırlandı. 8, 9, 10. sınıf öğrencilerimizi esnafımızın yanında yaz tatilinde bir ay süreyle çalıştırmayı ve onların iş yaşamını gözlemlemelerini arzu ediyoruz." diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından "Kırşehirli Genç Ahiler Çalışma Hayatında" projesi iş birliği protokolü imzalandı. Törene, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, diğer odaların yetkilileri ve daire müdürleri katıldı.
 
Proje çalışmaları kapsamında, Kırşehir merkez ve ilçelerde 575 öğrenci meslek hayatını tanımak üzere müracaatta bulundu. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı 179, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı 121 işletme öğrenci talep etti, 33 öğrenci de çalışacakları yeri kendileri buldu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.