"EKONOMİMİZİN VE DEMOKRASİMİZİN YÜKSELMESİ EĞİTİMİMİZE BAĞLIDIR"  

"EKONOMİMİZİN VE DEMOKRASİMİZİN YÜKSELMESİ EĞİTİMİMİZE BAĞLIDIR"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Türkiye eğitim ile ilgili alt yapı ve nicel konularda çok büyük mesafeler aldı. Bu mesafenin alınmış olması bizim işlevimizi kolaylaştırıyor. Türkiye eğitimle ilgili çıta atlayacak ve bunun neticesinde ekonomisi büyüyecek, demokrasisi çok daha fazla gelişecek." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim konusunda değerlendirme ve istişarelerde bulunmak üzere geldiği Elazığ´da düzenlenen toplantıda, eğitim sisteminin daha iyi ve nitelikli bir yere ulaşması için tüm gayreti göstereceklerini söyledi.
 
"Bu dönemin ayrı bir hususiyeti var. Bir seçim dönemindeyiz aynı zamanda ve Millî Eğitim Bakanlığının anahtar kelimelerinden biri de ´yerel yönetimler" ifadesini kullanan Selçuk, şunları dile getirdi: "Eğitim dediğimiz şey temelde yerel yönetimlerle kalkınan bir husus. Eğer biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitimde bir şey yapmak istiyorsak muhakkak surette yerel yönetimlerle çok güçlü bir iş birliğine ihtiyacımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu şey, ´Toplumun bütün kesimlerinin eğitimi yükselmeden bizim ekonomimiz ve demokrasimiz yükselmez.´ O sebeple eğitim konusunda eğer hepimiz bir mutabakata sahipsek, çocuklarımızın geleceği konusunda bir kaygımız, umudumuz ve tasavvurumuz varsa, eğitim konusuna hassasiyetle eğilmek zorundayız."
 
Bakan Selçuk, Millî Eğitim Bakanlığı olarak 2013 yılından bu yana yapılan birçok eğitimsel faaliyet üzerinde de durduklarına işaret ederek, eğitim alanında büyük işler başarıldığını aktardı. "Keşke şu kadar dersliğimiz, öğretmenimiz, dijital alt yapımız olsa" denilen dönemlerden bugüne gelindiğine dikkati çeken Selçuk, "Şu anda fotoğrafa baktığımızda gördüğüm şey şu, Türkiye eğitimle ilgili alt yapı ve nicel konularda çok büyük mesafeler aldı. Bu mesafelerin alınmış olması bizim işlevimizi kolaylaştırıyor." diye konuştu. 2023 eğitim vizyonu doğrultusunda yapmak istedikleri programın aslında Türkiye´nin geleceği programı olduğunu vurgulayan Selçuk, bunun Türkiye´nin nerede bulunmak istediğine ilişkin bir program olduğunu dile getirdi.
 
Selçuk, programı yerel yönetimlerle ilişkili gördüklerini anlatarak, şunları kaydetti: "Eğer Türk eğitim sisteminin yükselmesi, çocuklarımızın dünyayla yarışır hale gelmesi konusunda bir endişemiz ve bir beklentimiz varsa muhakkak surette yerel yönetimlerle eğitimi bağlamamız gerekiyor. Biz gelecekten bahsetmekle, hizmet anlamında yapılacak işlerle ilgiliyiz. Eğer çocuklarımızın eğitimiyle ilgili bir talebimiz, beklentimiz varsa onunla ilgiliyiz. Eğer sizin böyle bir beklentiniz varsa bu konuda desteğinize talibiz. Bu destek olduğunda emin olun Türkiye eğitimle ilgili çıta atlayacak ve bunun neticesinde ekonomi büyüyecek, demokrasisi çok daha fazla gelişecek." 
 
"Eğitim sisteminin gelişmesi hususunu önemsiyoruz"
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nda yapığı konuşmada ise,  katılan Selçuk, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ilde uygulanan ve hayata geçirilecek projelerin paylaşıldığını, projeleri ve yapılan işleri gördüğünde büyük mutluluk yaşadığını söyledi. "Elazığ´ın uluslararası çapta bir marka şehir olmasıyla ilgili her türlü hazırlık yapılıyor. Oldukça büyük mesafeler alınmış. Elazığ´ın ekonomi, turizm ve daha birçok alanda merkez bir şehir olması için çeşitli projeler geliştirilmiş ve bunların hepsi hazırlıkları ortaya konulmuş projeler." diyen Selçuk, bunun mutluluk verici olduğunu dile getirdi.
 
Tam gün eğitime geçilmesi
Bakan Selçuk, "Spesifik olarak baktığımızda Elazığ´ın tam gün eğitime geçmesiyle ilgili oldukça düşük miktarda bir derslik sayısına ihtiyacı var. Kısa sürede alınacak bazı tedbirlerle, hemen bir yıl içerisinde bu derslik ihtiyacının giderilmesi mümkün olacak." diye konuştu. Selçuk, Türkiye´nin ileriki süreçte özel öğretim kursları, LGS gibi birçok gündemi bulunduğuna işaret ederek, bu konularda her türlü tedbirin alındığını, altyapı sorunu bulunmadığını aktardı. İleriki süreçte eğitim öğretim hayatında öğretmenlerin eğitimine, okullarda kalitenin geliştirilmesine yönelik birçok projeyi kamuoyu ile peyderpey paylaşacaklarını anlatan Selçuk, bu ay iki büyük çalışmaları olacağını kaydetti.
 
"Artık topluma, eğitim hayatımızda neyi, ne zaman, nasıl yapacağımızı somut olarak ortaya koymuş olacağız. Eğitim sisteminin gelişmesi hususunu önemsiyoruz. Bu konuda çok güzel gelişmeler olacağına inancım tam." ifadelerini kullanan Selçuk, kentte eğitim ve öğretime katkı veren başta Vali olmak üzere, milletvekilleri, okul yöneticileri ve öğretmenlere teşekkür etti. 
 
Bakan Selçuk, çocukların eğitim ve öğretim hayatı konusundaki projelerinin süreceğini sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.