DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 102. YIL DÖNÜMÜNDE KAHRAMANMARAŞ OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDEN "KIRK YAMADA KIRK MARAŞ" SERGİSİ  
DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 102. YIL DÖNÜMÜNDE KAHRAMANMARAŞ OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDEN

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 102. YIL DÖNÜMÜNDE KAHRAMANMARAŞ OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDEN "KIRK YAMADA KIRK MARAŞ" SERGİSİ

Dünyada İstiklal madalyalı tek şehir olan Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kapsamında kentte pek çok etkinlik düzenleniyor. Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü de kurtuluş coşkusuna "Kırk Yamada Kırk Maraş" isimli sergi ile ortak oldu. Serginin açılışına Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger de katıldı.

Büyük bir direniş ile düşmanı topraklarından atan Kahramanmaraş'ta, kurtuluşun 102. yılı kutlanıyor. Bu yıl birbirinden farklı temalar ile kutlanan kurtuluş coşkusuna Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü, "Kırk Yamada Kırk Maraş" isimli sergi ile katıldı. Enstitü, yaklaşık 80 kurs öğreticisi ile Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun kahramanlarını, kadim mesleklerini, kültürel varlıklarını ve kültürel değerlerini kadim sanatımız kırkyama tekniği ile tablolara yansıttı.
 
Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünün kuruluşundan bu yana her yıl farklı bir temayla geleneksel hâle getirdiği 12 Şubat Kurtuluş Bayramı Sergisi'nde bu yıl "Kırk Yamada Kırk Maraş" başlığıyla kadim sanatımız tanıtılıyor. 
 
Sergi açılışının ardından açıklamada bulunan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, kurtuluş gününde Kahramanmaraş'ta olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek "Olgunlaşma enstitüleri geçmişimizin güzelliklerini, tarihimizi, kültürümüzü ve yaşanılanları bugüne aktarmak, gelecek nesillere ulaştırmak misyonuyla hareket eden nadide kurumlarımızdır. Ülkemiz genelinde bulunan 24 olgunlaşma enstitüsünden birisi de 2018 yılında kurulmuş olan Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsüdür. Enstitümüz, 3 yıldır devam eden bir geleneği bu yıl 'Kırk Yamada Kırk Maraş' sergisi aracılığıyla Kahramanmaraş halkı ile buluşturdu." dedi.
 
Sergideki eserlerde Kahramanmaraş'ın tarihi, kültürü ve sosyal hayatının yansımalarının çok net görülebildiğini belirten Dülger, olgunlaşma enstitülerinin bu tür etkinlerinin devam edeceğini belirterek herkesi sergiye davet etti. 
 
"Kırk Yamada Kırk Maraş" sergisi Küçükarık Taziye Evi bahçesinde 11-13 Şubat 2022 tarihleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.