BU YARIYIL TATİLİNDE İLK KEZ AÇILAN KIŞ OKULLARINDAN 250 BİN ÖĞRENCİ YARARLANDI  
BU YARIYIL TATİLİNDE İLK KEZ AÇILAN KIŞ OKULLARINDAN 250 BİN ÖĞRENCİ YARARLANDI

BU YARIYIL TATİLİNDE İLK KEZ AÇILAN KIŞ OKULLARINDAN 250 BİN ÖĞRENCİ YARARLANDI

Millî Eğitim Bakanlığı, yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde Kış Okullarında "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere dört alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımları içeren ücretsiz kurslar düzenledi. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dört farklı alanda 250 bin öğrencinin kış okullarına katıldığını açıkladı.  


Kurslara yoğun ilgi gösterildi

Dört farklı alanda düzenlenen ve öğrencilerin yenilikçi yaklaşımlarla eğlenerek öğrendikleri kış okulları, bu yıl ilk kez 81 ilde düzenlendi. Kurslara yoğun ilgi gösterildi. 5 bin 845 kurs merkezinde 14 bin öğretmenle yürütülen kış okuluna yaklaşık 250 bin öğrenci katıldı.

 

22 bin kurs, 55 farklı atölye

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen kış okulunda, 81 ilde 22 binden fazla kurs açıldı. Katılan öğrenciler, kurslardan fazlasıyla mutlu ayrıldığını, eksikliklerini tamamlarken kursların oldukça öğretici ve eğlenceli olduğunu ifade etti. BİLSEM'lerde 55 farklı atölyedeki bilim ve sanat kurslarından da 2 ve 12. sınıf aralığındaki tüm öğrenciler faydalandı. Robotik, yapay zekâ, yazılım geliştirme, havacılık ve uzay, yenilenebilir enerji, bilimsel araştırma teknikleri, akıl oyunları gibi alanlarda 55 farklı atölye, Türkiye'nin farklı bölgelerinde öğrencilerle buluşturuldu.

 

Bakan Özer: Yenilikçi uygulamalarla öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Mahmut Özer, "Millî Eğitim Bakanlığı olarak geçen yaz ilk defa yaz okulları açmıştık. Yarıyıl tatilinde de yine dört farklı alanda bilim, sanat, matematik ve İngilizce kış okulu açtık. Kış okullarına öğrencilerimiz çok yoğun katılım sağladı. Yaklaşık 250 bin öğrencimiz bu kurslardan faydalandı. Evlatlarımızın en nitelikli eğitimi alması ve onları yalnız bırakmama adına farklı uygulamaları hayata geçirerek her zaman yanlarında olacağız." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.