BAKAN YARDIMCISI SAFRAN: TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM EN BÜYÜK ETKİYİ EĞİTİM ALANINDA YAPTI  
BAKAN YARDIMCISI SAFRAN: TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM EN BÜYÜK ETKİYİ EĞİTİM ALANINDA YAPTI

BAKAN YARDIMCISI SAFRAN: TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM EN BÜYÜK ETKİYİ EĞİTİM ALANINDA YAPTI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Yazılım Geliştirme Uzmanlığı Mesleki Gelişim Programının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, programla öğretmenlere Microsoft tarafından eğitim verileceğini söyledi.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, öğretmenler için 'Yazılım Geliştirme Uzmanlığı Mesleki Gelişim Programı'nın tanıtım toplantısına katıldı. 
 
Bakanlığın bilişim alanındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini bildiren Safran, "Teknolojinin yeni bir alanı, yeni meslekleri ortaya çıkaracağını görerek, çocukları geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Teknolojik dönüşüm en büyük etkiyi eğitim alanında yaptı ve eğitimi dönüştürmek gerekiyor. Eğitimi dönüştürmek için de zihniyeti dönüştürmek gerekiyor." diye konuştu.
 
Bakanlığın 2023 Vizyonunun merkezinde öğretmenlerin bulunduğuna işaret eden Safran, öğretmenlerin teknolojiyi öğrenmesi halinde, bu bilginin çocuklara da ulaşacağının altını çizdi.
 
Hizmet içi eğitimlerle öğretmenleri geleceğe hazırlamak istediklerini vurgulayan Safran, yeni nesil iyi eğitilirse ülkenin geleceğinden endişe edilmeyeceğini, bunun da öğretmenler aracılığıyla başarılacağını kaydetti.
 
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı da öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerine önem verdiklerini belirterek, teknoloji ne kadar eğitime dahil edilirse edilsin, ne kadar iyi kitaplar yazılırsa yazılsın bunlar sınıfa geldiğinde orada öğretmenin ilgisi, algısı, bilgisinin önemli olduğuna dikkati çekti.
 
Bu nedenle öğretmenlerin beklentileri doğrultusunda eğitimleri planladıklarını aktaran Boyacı, öğretmenin fırsat ve imkanlarını artırmak istediklerine değindi.
 
Boyacı, programla öğretmenlerin uluslararası sertifikalar alacağını ve bu sayede de öğrencilere yeni kapılar açılacağını sözlerine ekledi.
 
Türkiye Bilişim Vakfı ve Microsoft Türkiye iş birliğiyle düzenlenen,"Yazılım Geliştirme Uzmanlığı Mesleki Gelişim Programı"nın 1. aşaması tamamlandı. Programa 10 bin öğretmen katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.