BAKAN ÖZER'İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ MESAJI  
BAKAN ÖZER'İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

BAKAN ÖZER'İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.


Kıymetli Öğretmenler,

Değerli Veliler,

 

Bugün, devletimizin bekası için aziz milletimizin topyekûn kararlılığıyla attığı cesur adımlar neticesinde kazanılan destansı mücadelenin altıncı yıl dönümü.

 

Millî mukadderatın zaferle tecelli ettiği o kutlu günde vatan evlatları, sinsice planlanan darbe girişimini bertaraf ederek FETÖ'nün kirli oyunlarını sonuçsuz bırakmıştır.

 

15 Temmuz 2016'da milletimize ve demokrasimizin teminatı olan Gazi Meclis'imize kasteden hain odaklara, canını hiçe sayarak destansı bir mücadeleyle karşılık veren kahramanlarımızı, bu aziz millet asla unutmayacaktır.

 

Uğruna şehadete erilen dava, millet davası; millî iradenin üstünde hiçbir gücü kabullenmeme ülküsüdür. Bu nedenle nesilden nesile anlatılacak olan bu mukaddes gün, gelecek kuşaklara şiar olacaktır.

 

Eğitimin temel amaçlarından biri de bireyin yaradılışında var olan kabiliyetlerin geliştirilmesidir. Bu bilinçle millî değerlerin kazanılmasında eğitimi işlevsel hâle getirmek, temel hedefimizdir. 15 Temmuz 2016 yılında yaşananlar, bizlere eğitimin her konuda olduğu gibi demokrasiye olan inancın bireyler tarafından özümsenmesinde de önemli bir işlevi olduğunu ortaya koymuştur.

 

Bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığı olarak "demokrasi" kavramının gelecek kuşaklara doğru anlatılması, çocuklarımızın her anlamda demokrasi kültürünü içtenlikle benimsemesi ve millî iradenin gücüne canıgönülden inanması için çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nde milletimizin her daim birlik ve beraberlik içinde olmasını temenni ediyorum. Demokrasiye duyduğu güven ve hassasiyet ile dünyada eşine az rastlanır bir azimle ülkesine sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz demokrasi şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet; yakınlarına sabır, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.

 

Mahmut ÖZER

Millî Eğitim Bakanı

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.