BAKAN ÖZER: ÖĞRETMENLERİMİZ, DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÇOK BÜYÜK ÇABA SARF ETTİ  
BAKAN ÖZER: ÖĞRETMENLERİMİZ, DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÇOK BÜYÜK ÇABA SARF ETTİ

BAKAN ÖZER: ÖĞRETMENLERİMİZ, DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÇOK BÜYÜK ÇABA SARF ETTİ

Depremzede öğretmenlerle birlikte iftarını açan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğretmenlerimiz, tüm sahada gönüllü bir şekilde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için, arama kurtarma ekiplerine destek vermek için çok büyük çaba sarf etti." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay Antakya Büyükdalyan Geçici Konaklama Merkezi'nde gönüllü öğretmenler ve depremzede vatandaşlarla iftarını açmadan önce A Haber canlı yayınına konuk oldu.
 
Bölgedeki eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Özer, depremin hemen ardından Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitim öğretimi normalleştirip çocukların travmalı ortamdan kurtulmaları adına tüm imkânlarla sahada olduklarını belirterek, bu süreçte özellikle öğretmenlerin büyük fedakârlıklar gösterdiğini kaydetti. Özer, "Öğretmenlerimiz, tüm sahada gönüllü bir şekilde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için, arama kurtarma ekiplerine destek vermek için çok büyük bir çaba sarf ettil" diye konuştu.
 
Öğretmenlerin, aynı zamanda vatandaşların yemek ihtiyaçlarını karşılama, barınma ihtiyaçlarını karşılama, uyku tulumu gibi diğer malzemelerle ilgili ihtiyaçlarını karşılama noktasında da gece gündüz demeden fedakârlık gösterdiğine vurgu yapan Bakan Özer, "Biz de hem öğretmenlerimizle bu süreçleri yönetirken aynı zamanda da eğitim öğretimi normalleştirmek ve okulları açmak ile ilgili sistematik ve hızlı bir şekilde kararlarımızı aldık." ifadesini kullandı.
 
Bakan Özer sözlerine şöyle devam etti: "Bugün de Hatay'da yedi ilçemizde eğitim öğretim başladı. Hem bunun son bir değerlendirmesini yapmak istedik, hem de bugün burada depremzede öğretmenlerimiz ve gönüllü öğretmenlerimizle birlikte iftarımızı açalım istedik. Onun için buradayız. Gerçekten öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. Öğretmenlerimiz, depremin ilk gününden itibaren Bakanlığın 'Haydi sahaya inin.' diye bir talimatını bekleme gereği duymaksızın hepsi sahada oldular. Büyük bir fedakarlıkla yaraları sardılar. Okul öncesi eğitim çadırları, psikososyal destek çadırları ilkokul, ortaokul, lise, LGS'ye hazırlanan öğrencilerimiz, YKS'ye hazırlanan öğrencilerimizle ilgili kurslar düzenlediler."
 
Diğer yandan şu anda da sistematik bir şekilde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü üzerinden halk eğitimi kurslarının açıldığını dile getiren Bakan Özer, vatandaşların bu travmayı yavaş yavaş atlatarak psikolojik sağlamlıklarını desteklemek için halk eğitimi kurslarının hizmet verdiğini söyledi. Özer, bu kurslarla yaklaşık 100 bin vatandaşın buluştuğunu sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.