BAKAN ÖZER: EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZ  
BAKAN ÖZER: EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZ

BAKAN ÖZER: EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Osmaniye'de depremzede öğretmenler ile iftarda bir araya geldi.

Samet Aybaba Spor Lisesinde düzenlenen iftar programında konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat sabahına tüm ülkenin çok büyük bir depremle uyandığını hatırlatarak hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kalanlara sabır, yaralılara acil şifalar dilediğini ifade etti. 
 
Bu dönemde Millî Eğitim Bakanlığının tüm imkânlarıyla sahada olduğunu kaydeden Özer, şöyle devam etti: 
"Vatandaşımızın yaralarını sarmak için, derdini iyileştirmek için, derdiyle hemhal olmak için o sabahın ilk saatlerinde Türkiye'nin her noktasından öğretmenlerimiz harekete geçti. Bakanlığımız tüm ekibiyle birlikte Bakan Yardımcıları, genel müdürler, daire başkanları, diğer illerdeki il müdürleri sahaya geldiler. 5 bin Üzerinde MEB AKUB ekibi sahaya geldi, arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. 
 
Tüm diğer illerdeki okulların, il ve ilçe yönetimlerinin deprem bölgesindeki okullarla eşleştirilerek yaraların sarılması için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Özer, "Günlük 2 milyon sıcak yemek kapasitesine ulaştı bizim okullarımız. Sadece depremden etkilenen vatandaşlarımızın sıcak yemek ihtiyacını karşılayabilmek için. Günde 1,8 milyon sıcak ekmek üretebilir hale geldi. Meslek liseleri, uygulama otelleri ve diğer üretim yapan merkezlerimiz... Sobalar üretildi, uyku tulumları üretildi, ihtiyaç duyulan her üretim yapılarak ilgili noktalarda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturuldu." diye konuştu. 
 
Öğretmenlerin her çalışmada yer aldığına vurgu yapan Özer, şunları kaydetti: 
"Sizin gibi öyle güzel insanlar var ki sahada... O kıymetli öğretmenlerimiz üretimi bir kenara bırakın vatandaşımızın çadırlara yerleşmelerinde destek oldu, gelen malzeme tasnifini de destek oldu. Hayatın normal akışında vatandaşın ihtiyacı ne varsa öğretmenimiz oradaydı. Tıpkı kovid-19 salgını günlerindeki gibi. O gün nasıl vefa gruplarında öğretmenlerimiz gece gündüz demeden kendi canlarını hiçe sayarak vatandaşıyla buluştuysa deprem gününde de ilk sahaya koşanlar öğretmenlerimiz oldu. Gerçekten sizlerle gurur duyuyoruz Bakanlık olarak. Yüreği büyük, kalbi memleketinin ve aziz insanlarının derdiyle ritim tutabilen, onları acı hissettiği zaman kendisini acı hisseden, onlar mutlu olduğu zaman kendisi mutlu olan bir öğretmen kitlemiz var. En büyük zenginliğimi sizlersiniz. Sizlere emek sarf eden o tüm gönüllü öğretmenlere, tüm idari personelimize en içten şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah devlet, millet, öğretmenlerimiz herkes el ele vererek bu yaraları hızlı bir şekilde saracağız. Ve çok hızlı bir şekilde yepyeni günlere merhaba diyeceğiz."
 
Osmaniye'de süreçleri başarıyla yürüten yöneticilere de minnettar olduğunu belirten Özer, "Adana'da defnettiğimiz dört yiğit öğretmenimize Allah'tan rahmet diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.
 
İftar programına Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gelen, Yurtdışı ve Yükseköğretim Genel Müdürü Murat Süt ve Osmaniye İl Millî Eğitim Müdürü Aydın Albak da katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.