BAKAN ÖZER, DİYARBAKIR'I ZİYARET ETTİ  
BAKAN ÖZER, DİYARBAKIR'I ZİYARET ETTİ

BAKAN ÖZER, DİYARBAKIR'I ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul açılışı yapmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'ı ziyaret etti. Valilik ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özer, "Bugün itibarıyla Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleriyle belirlemiş olduğumuz herhangi bir vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara veren hiçbir okulumuz bulunmamaktadır." dedi. 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, programı kapsamında ilk olarak Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti. Şeref defterini imzalayan Özer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleriyle belirlemiş olduğumuz herhangi bir vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara veren hiçbir okulumuz bulunmamaktadır. Bunu özellikle tekrar etmek isterim. 71 bin 320 okulumuzdan hiçbir okulumuzun tüm sınıfları yüz yüze eğitime ara vermemiştir." ifadelerini kullandı.
 
Yüz yüze eğitime ara veren sınıflar olduğunu bunun da Sağlık Bakanlığı ile belirledikleri kriterler çerçevesinde ilerlediğini belirten Özer, Diyarbakır'da yaklaşık 19 bin sınıfın bulunduğunu ve sadece 21 sınıfta bir vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini aktardı.
 
"14 gün yüz yüze eğitime ara veren tüm sınıflarımızda ilk kez canlı sınıf uygulaması gerçekleştirilmektedir"
Özer, "Yani 19 bin sayısı ile 21'i karşılaştırdığınız zaman oldukça kontrol edilebilir düzeyde süreç devam etmektedir. Bu sene okullarımızı yüz yüze eğitime devam ettirme iradesinden dolayı Kovid-19 vakası nedeniyle 14 gün yüz yüze eğitime ara veren tüm sınıflarımızda ilk kez canlı sınıf uygulaması gerçekleştirilmekte ve bu sınıflarımızda ihtiyaç duyan öğrencilerimize de valiliklerimiz kanalıyla ücretsiz bir şekilde tabletler ulaştırılmaktadır. Sonuç olarak kurallara riayet ettiğimiz zaman inşallah tüm vatandaşlarımızla çıkmış olduğumuz bu yolda başarılı bir şekilde süreci nihayetlendireceğimize inanıyorum." diye konuştu.
 
Sadece okullarda değil, okul dışı ortamlarda da Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere uyulmasının çok büyük, hatta kritik öneme sahip olduğuna işaret eden Özer, bir kez daha vatandaşlara okul dışı ortamlarda sağlık kurallarına uymaları çağrısında bulundu.
 
Özer, Diyarbakır'daki ziyaretinde Kovid-19 salgını önlemleri sürecinde eğitimin nasıl yürüdüğünü, alınması gereken önlemleri değerlendireceklerini dile getirdi.
 
Millî Eğitim Bakanlığı olarak Diyarbakır'ın en fazla yatırım yaptıkları illerden biri olduğunu vurgulayan Özer; değerlendirme toplantısında Vali, milletvekilleri, il ve ilçe millî eğitim müdürleri ile Diyarbakır'da eğitimin kalitesinin ve yatırımların çeşitliliğinin nasıl artırılabileceğini ve ilave yatırımları görüşeceklerini kaydetti.
 
Özer, değerlendirme toplantısından sonra alınan kararların paylaşılacağını belirterek Diyarbakır'ın çok şanslı bir kent olduğunu, eğitim gönüllüsü bir valisi olduğunu aktardı.
 
Vali Münir Karaloğlu'nun Antalya'da da eğitimin kalitesini artırma yönünde çok büyük projeler gerçekleştirdiğini anlatan Özer, mesleki eğitimle ilgili çok ciddi projeleri bulunduğunu söyledi.
 
Özer, Diyarbakır'da da Vali Karaloğlu'nun başlattığı mesleki eğitimle ilgili projelere her türlü desteği Bakanlık olarak vereceklerini dile getirerek "Sayın Valimize, milletvekillerimize, başkanlarımıza, tüm paydaşlarımıza Diyarbakır'da eğitimin kalitesinin artmasına yönelik vermiş oldukları katkılardan dolayı şahsım ve Bakanlık adına en içten şükranlarımı sunuyorum. Aynı zamanda Diyarbakır'da başarılı bir şekilde eğitim süreçlerini yöneten il millî eğitim müdürümüze, ilçe millî eğitim müdürlerimize, okul müdürlerimize ve eğitim sistemimizin en güçlü omurgası olan öğretmenlerimize süreçlerdeki katkılarından, tüm desteklerinden dolayı teşekkür ederim." diye konuştu.
Bakan Özer, daha sonra Vali Karaloğlu ile basına kapalı olarak bir görüşme gerçekleştirdi.
 
Diyarbakır'a 550 milyon liralık yatırım
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, il eğitim değerlendirme toplantısının ardından basın mensuplarına toplantıda alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 
 
Diyarbakır'a müjdeli haberleri olduğunu söyleyen Bakan Özer, "Diyarbakır'ımızda yaklaşık 550 milyon liralık yatırımımız; yeni okul yapımı, yık-yap ve güçlendirme olarak devam etmekte. Öncelikle 20 yeni ilkokul yapacağız. Mevcut yatırımlara ilave olarak 20 yeni ilkokul yapımına karar verdik. Bunun 10'u Bağlar, 5'i Kayapınar, 5'i de Yenişehir ilçelerimizde olacak. Bu ilkokullarımızın tamamında hem özel eğitim anaokulu hem de normal anaokulu olacak ve her biri en az 24 derslik olacak." diye konuştu.  
Özer, bu sayede üç ilçenin okul ihtiyacını büyük oranda yıl sonu itibarıyla karşılamış olacaklarını bildirdi. Özer, Hani ilçesine 60 yatak kapasiteli bir öğretmenevi kazandıracaklarını belirtti.
 
Kocaköy'de mesleki teknik Anadolu lisesine 30 yatak kapasiteli uygulama oteli yapacaklarını aktaran Özer, Bakanlık olarak tüm bu yatırımlara onay vereceklerini kaydetti. Özer, yapılacak 20 yeni ilkokul bünyesinde özel eğitim ana sınıfı ve anaokulu da olacağını ayrıca Bismil, Ergani ve Silvan ilçelerinde de 3 yeni özel eğitim anaokulu yapılacağını ifade etti.
 
"4 BİLSEM daha kurup kapasiteyi yüzde 100 artırıyoruz"
Millî Eğitim Bakanlığının özel yetenekli öğrencilerin bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM) yeteneklerini geliştirmek için ilave eğitim programları düzenlediğini, Diyarbakır'da 4 BİLSEM olduğunu kaydederek "4 BİLSEM daha kurup kapasiteyi yüzde yüz artırıyoruz. Bunlar; Yenişehir, Çınar, Silvan ve Sur ilçemizde olacak." diye konuştu. Özer, hem motorlu taşıtlar sürücü kursları için hem de Millî Eğitim Bakanlığının ölçme değerlendirme için kullandığı elektronik sınav merkezleri olduğuna işaret ederek Diyarbakır'da 2 elektronik sınav merkezi bulunduğunu bildirdi.
 
Bu tip sınav merkezlerinde temel önceliklerinin bu hizmetin erişilebilirliğini artırmak olduğuna dikkati çeken Özer, şöyle konuştu: "Mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızın bulunduğu lokasyonlarda merkezlere taşınmadan rahat bir şekilde bu sınav merkezlerine erişmesi, birinci önceliğimizi oluşturmakta. Bu toplantımızda da 8 yeni elektronik sınav merkezi yapma, ildeki sayıyı 10 elektronik sınav merkezine çıkartma kararı aldık. İnşallah bunu da en kısa zamanda tamamlamış olacağız. Dolayısıyla Diyarbakır ziyaretimiz çok bereketli geçti. Mevcut yatırımlara ilave yeni yatırımlarla Diyarbakır'ımızdaki eğitimin kalitesini, eğitime erişilebilirliği, eğitim hizmetlerinin çeşitliliğini artırmak için Bakanlık olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz."
 
Mesleki eğitimle ilgili Diyarbakır'a özel bir proje
Mesleki eğitimle ilgili Diyarbakır'a özel bir proje uygulayacaklarını kaydeden Özer; özellikle mesleki teknik eğitimde üretim kapasitesini artırmak, öğrencilerin eğitim alırken asgari ücret kadar ücret alabilmelerini sağlamakla ilgili Diyarbakır'a her türlü desteği sunacaklarını belirtti.
Özer, birinci önceliklerinin Diyarbakır'da mesleki eğitim merkezlerinin çok güçlü hâle gelmesi ve oradaki sektörle eşleşmenin çok güçlü bir şekilde gerçekleşip kapasitenin artması olduğuna işaret ederek "Bununla ilgili de önümüzdeki günlerde Bakanlıktaki genel müdür arkadaşlarımız Diyarbakır'a gelecekler, sahada yerel çalışmalar yapacaklar, hazırladıkları raporlara göre de yeni bir proje olarak Diyarbakır'da bunu uygulama imkânımız olacak." şeklinde konuştu.
 
"Bakanlık, hükûmet ve devlet olarak tüm imkânlarımızla Diyarbakır'ımızın yanındayız"
Bu yatırımlar içerisinde 2-3 hafta önce yaptıkları ilave yatırımlardan hiç bahsetmediklerine işaret eden Özer, konuşmasını şöyle tamamladı: "Aslında 20 yeni okul, 83 milyon liralık yatırım yaptık. Okulların doğal gaz ihtiyaçlarının tamamını karşıladık ve yaklaşık 20 milyon liralık da mevcut okulların küçük ve büyük onarımlarıyla ilgili ödenekleri gönderdik. Yani Bakanlık, hükûmet ve devlet olarak tüm imkânlarımızla Diyarbakır'ımızın yanındayız. Eksiklikleri hızlı bir şekilde giderme, kaliteyi artırma, daha iyi noktalara taşıma ile ilgili her türlü desteği vereceğiz. Yeni yatırımların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.