BAKAN ÖZER, AZERBAYCAN'DA TÜRK ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ  
BAKAN ÖZER, AZERBAYCAN'DA TÜRK ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

BAKAN ÖZER, AZERBAYCAN'DA TÜRK ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmî temaslarda bulunmak üzere gittiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ilk programı kapsamında Azerbaycan'ın önceki Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ve eşi Zarife Aliyeva'nın de kabrinin bulunduğu Fahri Hiyaban'ı, ardından  Azerbaycan Şehitliği ve Türk Şehitliği'ni  beraberindeki heyetle ziyaret etti.

Bakan Özer, şehitlik defterine şunları yazdı: "Yüce Türk Milletinin Kahraman Evlatları, Aziz Şehitlerimiz,
 
Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu'nun destansı kahramanlıklarını anmak ve Azerbaycan'ın bekası uğrunda kardeşlerinizle omuz omuza mücadele verirken yaptığınız fedakârlıkları yâd etmek üzere bugün manevi huzurunuzda bulunuyoruz.
 
Vermiş olduğunuz bu mukaddes mücadele, her birimizin kalbinde ölümsüz bir mahiyet kazanmıştır. Çanakkale Muharebeleri'ne katılarak şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerinizin isimlerinin Gelibolu'da takdir ve saygıyla anılışı gibi, sizin de isimleriniz başkent Bakü'nün bu değerli mekânında her daim aynı duygularla anılacaktır.
 
Azerbaycan'da kardeşlerinin yardımına koşan sizler, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmanın temelini teşkil eden sarsılmaz dostluğun mimarları, ülkelerimizin sözde değil, özde kardeşliğinin en derin bağlarına dokunan nakışlarısınız.
 
'Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir.' ve 'bir millet iki devlet' şiarlarıyla vücut bulan Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ilelebet var olacaktır.
 
Bir toprak, ancak uğruna kan döküldüğünde 'vatan' olur. Kanlarının son damlasına kadar mücadele vererek bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, bu vesileyle tüm şehitlerimizin aziz hatırasını saygı ve minnetle bir kez daha anıyorum.
 Ruhlarınız şad olsun."
 
Ziyarette Bakan Özer'e eşi Nebahat Özer, Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Sadri Şensoy; AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Murat Süt, Bakü Eğitim Müşaviri Ali Rıza Altunel ile Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı eşlik etti.
 
Şehitlik ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özer, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırıda şehit olan güvenlik amiri için taziyelerini iletti.
 
Özer, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin "bir millet iki devlet" şiarıyla Azerbaycan'la ilişkilerini her geçen gün tüm alanlarda genişletmekten, güçlendirmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek iki ülkenin eğitim alanında iş birliğini güçlendirmek ve kapasitesini arttırmak için Azerbaycan'da bulunduklarını söyledi. 
 
Bakan Özer, mevcut ilişkilerin çok daha iyi noktalara taşınması için çok kapsamlı bir heyetle Azerbaycan'a geldiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Çünkü biz ne kadar birbirimize destek olursak Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyeti o kadar güçlü olur. Millî Eğitim Bakanlığı olarak özellikle mesleki eğitimle ilgili iş birliklerini güçlendirmek, eğitimde dijitalleşmeyle ilgili yeni açılımları, öğretmenlerin eğitiminden okul öncesi eğitimine kadar tüm kazanımlarımızı Azerbaycanlı kardeşlerimizle paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağız. Bugün özellikle meslek eğitimle ilgili çok önemli açılımlar gerçekleşecek."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.