"OYUN" EŞLİĞİNDE DERS  

"OYUN" EŞLİĞİNDE DERS

Samsun´da, "oyun temelli eğitim modeli" kapsamında öğretmenler, öğrencilerin yeteneklerinin gelişmesini sağlamak için dersleri oyun eşliğinde yapacak.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü, "oyun temelli eğitim modeli" ile öğrencileri ezbercilikten kurtarmak, derse aktif katılımı sağlamak, okul korkusunu en aza indirmek ve derslerin oyun yöntemiyle işlenmesini sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu "İşte oyun" projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.
 
Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen etkinlikte, öğretmenlerin tasarladığı senaryo kapsamında öğrenciler, fen ve matematik dersi gördü.
 
İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen, öğrencileri oyun temelli eğitim modeliyle ezbercilikten kurtaracaklarını, derslere aktif katılımı sağlayacaklarını söyledi.
 
"Oyunla eğitim" yöntemiyle eğitsel oyunlar eşliğinde derslerin işlenmesinin sağlanacağını anlatan Esen, "Proje kapsamında ilköğretim okullarında her öğretmenimiz farklı oyun senaryoları geliştirerek öğrencilerimizi eğitecek. Oyun senaryoları çocukların algılarının güçlenmesini, yeteneklerinin gelişmesini sağlayan en iyi eğitim metodudur." dedi.
 
Öğretmenler hizmet içi eğitimlerde  "Ders ve konuların özelliklerine göre 25 oyunun farklı versiyonları dönüştürülerek 529 ders temelli yeni oyun üretildi. Bu oyunlar derslerdeki konulara göre oynatılarak eğitim öğretime katkı sunulacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.