KIZILAY İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ  
KIZILAY İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

KIZILAY İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Pansiyonlu okullardaki öğrenci ve öğretmenlere afet, ilk yardım, kan bağışı gibi konularda eğitim verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Kızılay Derneği arasında, pansiyonlu okullardaki öğrenci ve öğretmenlere yönelik afet, ilk yardım, kan bağışı gibi konularda eğitimlerin verilmesi ve gençlik faaliyetlerinin düzenlenmesini içeren iş birliği protokolü imzalandı. 
 
Törende konuşan Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Türk Kızılayı ile yapılan iş birliğinde öğrencilerin sosyal faaliyetlere katılımının artırılmasının ve Kızılayın faaliyetleri konusundaki duyarlılıklarının gelişmesinin hedeflendiğini söyledi. 
 
İş birliği protokolüyle 30´a yakın pansiyonlu okulda zeka oyunları sınıfları oluşturulacak, bu pansiyonların ihtiyaçları ayni ve nakdi yardımlarla giderilecek, afet ve kazalarda ilk yardım ve diğer tedbirlerin alınması konusunda öğrenci ve öğretmenlere bilinç kazandırılacak. 
 
Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürü İbrahim Altan da "Protokolle binlerce öğrenci hem Kızılaycılığı hem dayanışmayı hem diğerkamlığı öğrenecek hem başkasına katkı sağlamanın tadına varacak." şeklinde konuştu. 
 
Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile Türk Kızılay Derneği Genel Müdürü İbrahim Altan protokolü imzaladı.
 
Protokol ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okul pansiyonlarında görev yapan yönetici, öğretmen ve öğrencilere yönelik Kızılay ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılacak. Bu okullardaki öğrencilerde afet zararlarından korunma yöntemleri konusunda farkındalık oluşturulacak, ilk yardım bilincinin yaygınlaştırılması sağlanacak, kan bağışı konusunda bilgilendirme yapılacak, gençlik hizmetleri, kişi, toplum sağlığı ve sosyal hizmetler gibi birçok konuda eğitimler düzenlenecek. 
 
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları kapsamında, yarışma, tören, tanıtım günü, anma günü, yayın, kampanya, ziyaret, gösteri, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama ve benzeri etkinlikler gerçekleştirilecek. Ayrıca, Kızılay tarafından 100 pansiyonlu okula badminton malzemeleri sağlanacak.  

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.