GÖRME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN SESLİ KÜTÜPHANE OLUŞTURULDU  
GÖRME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN SESLİ KÜTÜPHANE OLUŞTURULDU

GÖRME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN SESLİ KÜTÜPHANE OLUŞTURULDU

Millî Eğitim Bakanlığınca görme yetersizliğinden etkilenmiş öğrencilere yönelik bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak için sesli kütüphane oluşturuldu.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, görme yetersizliğinden etkilenmiş öğrencilerin bilgiye erişimlerini kolaylaştırarak onlara fırsat eşitliği sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisi daha ekledi.
 
Bu kapsamda, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde sesli bir kütüphane oluşturuldu. Ders kitapları, az gören ve total görme yetersizliği olan öğrenciler için iki ayrı formatta hazırlandı. Kitaplar, az gören öğrenciler için flipbook, total görme yetersizliği olan öğrenciler için de sesli kitap olarak tasarlandı.
 
Sesli kütüphanede şu anda altı 8. sınıf, bir 10. sınıf ve dört 12. sınıf ders kitabı, dijital dergi ve kitapların sayfa çevirme etkisi verilerek hareketli fotoğraflar ile sunulması tekniği olan  flipbook olarak ve sesli kitap olarak öğrencilerin erişimine hazır hale getirildi. İlk etapta toplam 17 ortaokul ve lise ders kitabının yayımlanması planlanırken, bu ay içerisinde eksik olan altı ders kitabının da montajları tamamlanıp öğrencilerin erişimine sunulacak.
 
Sesli kitaplara https://seslikutuphane.eba.gov.tr/ internet adresinden ulaşılabiliyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.