GELECEĞİN SINIFI TASARLANACAK  
GELECEĞİN SINIFI TASARLANACAK

GELECEĞİN SINIFI TASARLANACAK

Yenilikçi sınıf modelleri 3 boyutlu olarak modellendirilecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi arasında, yenilikçi sınıf tasarımlarının yapılması, projelendirilmesi ve 3 boyutlu modellendirilmesi amacıyla "Geleceğin Sınıfını Tasarlama İş Birliği Protokolü" imzalandı.
 
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, burada yaptığı konuşmada, çocukları geleceğin dünyasına hazırlanmanın önemine işaret ederek, "Çocuklarımızı dünya standardının üzerinde, açık fikirli, ne yapacağını bilen, araştırmayı bilen, serbest düşünen insanlar olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda yetiştikleri ortamın buna uygun olması lazım." dedi.
 
2023 Eğitim Vizyonu´nun açıklanmasının ardından kişilerin ve kurumların milli eğitime katkı vermek için taleplerini ilettiklerini söyleyen Denemeç, Hacettepe Üniversitesine de desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
Protokol kapsamında, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yürütülen "Future Classroom Lab" projesi çerçevesinde, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından yenilikçi sınıf tasarımlarının yapılması, projelendirilmesi ve 3 boyutlu olarak modellendirilmesi amaçlanıyor.
 
Konuşmaların ardından, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç ile Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen protokolü imzaladı. 
 
Törene, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz, MEB yetkilileri ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.