EBA´NIN İÇERİK EKOSİSTEMİ EĞİTİM FAKÜLTELERİNE AÇILDI  
EBA´NIN İÇERİK EKOSİSTEMİ EĞİTİM FAKÜLTELERİNE AÇILDI

EBA´NIN İÇERİK EKOSİSTEMİ EĞİTİM FAKÜLTELERİNE AÇILDI

Türkiye’deki bütün eğitim fakültelerinin akademisyen ve öğrencileri, e-devlet şifreleriyle dünyanın en geniş eğitim platformlarından biri olan EBA’nın bütün içeriklerine erişim sağlayabilecek. 

Türkiye’deki bütün eğitim fakültelerinin akademisyen ve öğrencileri e-devlet şifreleriyle artık EBA Ders’i kullanabilecek. Öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunulan çevrim içi bir sosyal eğitim platformu olan EBA, eğitim fakültelerinin kullanımına sunulmasıyla birlikte geleceğin öğretmenlerinin eğitim teknolojileri ve e-içerik hazırlama konusunda donanımlı bir şekilde göreve başlamalarına katkı sağlayacak. 
 
Herkes tarafından erişilebilen platforma ilave olarak yine EBA çatısı altında sadece kayıtlı kullanıcılara açık olan EBA Ders’e eğitim fakültelerinin akademisyen ve öğrencileri rahatlıkla ulaşabilecek. EBA Ders’te kazanımlarla eşleştirilmiş içerikler, içerik üretim sistemi ve paylaşım duvarı gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca öğretmen ve öğrencilerin dosyalarını saklayabildikleri ve birbirleriyle paylaşabildikleri EBA Ders içindeki Dosyalarım bölümünü kullanabilecek akademisyen ve öğrenciler, içerik üretim araçlarından faydalanabilecek, hazırladıkları eğitim içeriklerini EBA’da yayımlayabilecek. 
 
EBA’da okul öncesinden başlayarak her sınıf seviyesine uygun çok sayıda eğitsel haber, video, soru, görsel, ses, kitap, dergi, doküman, infografik, infovideo, etkileşimli uygulama, dosya saklama alanı ve içerik üretim sistemleri yer alıyor. Eğitime teknoloji entegrasyonunun sahadaki başarılı yansıması olan EBA’yı öğretmen adaylarının daha göreve başlamadan aktif bir şekilde kullanmaları hedefleniyor. Öğretmenler böylece, göreve başladıklarında dünyanın en geniş eğitim platformunun ayrıntılarına ve işleyişine hâkim olmuş olacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.