BURSA'DA MESLEK LİSELİLERİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMALARI ULUSLARARASI ÖDÜLLE TAÇLANDI  
BURSA'DA MESLEK LİSELİLERİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMALARI ULUSLARARASI ÖDÜLLE TAÇLANDI

BURSA'DA MESLEK LİSELİLERİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMALARI ULUSLARARASI ÖDÜLLE TAÇLANDI

Bursa'daki Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğretmenleri tarafından ABD merkezli "İklim Eylem Planı Projesi" (Climate Action Project) kapsamında yapılan faaliyetler, uluslararası geçerliliği olan ve yaklaşık 13 bin okul arasından 250 kuruma verilen "İklim Eylem Projesi Mükemmellik Okulları Ödülü"ne layık görüldü.

Amerikan "Take Action Global" adlı kuruluş tarafından hazırlanan, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), Birleşmiş Milletler (BM), NASA ve Cartoon Network firmasının desteğiyle 6 hafta süreli 3-21 yaş grubuna yönelik proje, bu yıl 146 ülkede 12 bin 858 okul ve 2 milyon 700 bin öğretmen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Meslek lisesinin öğretmen ve öğrencileri de iklim değişikliği konusunda bilinçlenmek maksadıyla ellerinde su bidonlarıyla susuzluğa dikkati çekmek için okul bahçesinde yürüdü, geri dönüşüme gitmesi gereken atık malzemeler için basketbol potasından oluşan geri dönüşüm kutusu yaptı. Projenin katılımcıları, bunun yanı sıra birçok çalışmaya imza attı.
 
Çalışmalarda okuldaki biyoloji ve yabancı dil öğretmenleri aktif görev aldı. 30'a yakın öğrencinin de gönüllü katılım sağladı. 
 
Projeye katılan tüm dünyadaki okullar, yaptıkları çalışmaları bir platformda paylaşıyorlar ve değerlendirmeye tabi tutuluyorlar. Projeye yaklaşık 13 bin okul ve 2 milyon 700 bin öğrenci katıldı. Buradaki çalışmalar bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirildi ve okul bu 13 bin okulda içinde çalışmaları değerli bulunan 250 okuldan biri oldu ve ödüle layık görüldü.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.