BİLİŞİMLE ÜRETİM EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI  
BİLİŞİMLE ÜRETİM EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI

BİLİŞİMLE ÜRETİM EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce, Bilişimle Üretim Eğitimi ve Bilişim Teknolojileri (BT) İl Koordinatörleri Çalıştayı Ankara'da başladı.  

Çalıştayın açılışında konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, Bakanlığın, eğitim teknolojilerinin sunduğu imkânlar eşliğinde, öğrenme ve öğretme ortamlarına dijital dönüşümün fırsatlarını sunmak için ciddi atılımlar yaptığını kaydetti. Bu çalıştayla dijital becerileri geliştirecek içerik zenginleştirme ve öğretmen eğitimlerine odaklanıldığını belirten Denemeç, "Genel Müdürlüğümüzün yanı sıra, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü işbirliğinde ve Vakıfbank'ın katkılarıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde Ankara, İstanbul ve Siirt illerinde toplam 15 okulda gerçekleştirilen bilişimle üretim uygulamamız başarılı sonuçlar vermiştir." diye konuştu. 
 
Pilotlamada, öğrencilere bilişimle üretim ve algoritmik düşünme becerileri kazandırmak amacıyla üç boyutlu tasarım ve akıllı cihaz tasarımı etkinlikleri yürütüldüğünü hatırlatan Denemeç, şöyle konuştu: "Bunlara ek olarak öğrencilere problem çözme ve eleştirel düşünme becerisi kazandırmak,  üretkenliklerini artırmak, takım çalışmasına katılmak gibi hayata hazırlayan beceriler önemsenmiş ve desteklenmiştir. Bu süreçte eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz, yüz yüze ve uzaktan hizmet içi eğitim faaliyetlerine alınarak bilgi ve birikimleri daha dinamik bir niteliğe büründürülmüştür."
 
Denemeç, bilişimin fırsatlarıyla birlikte tehditleri de beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, özellikle küçük yaştaki öğrencileri ilgilendiren birtakım tehditler ve uygun olmayan içeriklerle nasıl mücadele edilebileceği konusunda söyleşiler yapılmasının fayda sağlayacağının belirtti. 
 
YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl Yılmaz da, çalıştaya katılan BT İl Koordinatörleri ve FATİH eğitmenlerine, çalıştaydaki iş birliğinizden ötürü teşekkür etti. 
 
2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda 28 Haziran'a kadar sürecek  çalıştayda, 81 ilden katılan BT İl Koordinatörleri ve FATİH eğitmenlerinden oluşan 120 katılımcıya bilişimle üretim faaliyetleri hakkında farkındalık oluşturma eğitimi verilecek. Çalıştayın son iki gününde de BT İl Koordinatörleriyle bundan sonra yapılacak ortak çalışmalar konusunda istişarelerde bulunulacak. 
 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.