BAKAN SELÇUK, DÜZCE'DE YAPIMI TAMAMLANAN EĞİTİM TESİSLERİNİN AÇILIŞINI YAPTI  
BAKAN SELÇUK, DÜZCE'DE YAPIMI TAMAMLANAN EĞİTİM TESİSLERİNİN AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN SELÇUK, DÜZCE'DE YAPIMI TAMAMLANAN EĞİTİM TESİSLERİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Düzce programı kapsamında yapımı tamamlanan eğitim tesislerinin toplu açılışını yaptı. Açılışta konuşma yapan Bakan Selçuk, 19 eğitim kurumunun yapımının tamamlandığını ve 266 dersliğin hizmete açıldığını açıklayarak "Bu kurumların, üçü anaokulu, üçü ilkokul, dördü ortaokul, üçü lise olmak üzere aralarında bilim sanat merkezi, spor lisesi, özel eğitim uygulama okulu da bulunuyor." dedi. "Meslek edinmeyi istihdamla, ekonomiyle, demokrasiyle, toplumsal barışla doğrudan ilgili görüyoruz. O yüzden de ara eleman yerine aranan eleman yetiştirmeyi çok çok önemsiyoruz." diye konuşan Selçuk, 40'ın üzerinde meslek lisesinin ihracat yapmaya başladığını aktardı.

"Yapımı Tamamlanan Eğitim Tesislerinin Açılış Töreni", Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla Düzce Borsa İstanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti.  Açılışı yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  "Meslek edinmeyi istihdamla, ekonomiyle, demokrasiyle, toplumsal barışla doğrudan ilgili gördüklerini belirterek "O yüzden de ara eleman yerine aranan eleman yetiştirmeyi çok çok önemsiyoruz." diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde öğretmen atamaları, derslik yapımları ve eğitim altyapısının güçlendirilmesi konusunda şimdiye kadar ortaya konulan başarı hikâyelerinin devamını paylaşmak için Düzce'de bulunduklarını dile getiren Bakan Selçuk, "Bunlar el birliğiyle yapılan işler. Bizim ana işlerimizden biri mesleki eğitim. Biz meslek edinmeyi istihdamla, ekonomiyle, demokrasiyle, toplumsal barışla doğrudan ilgili görüyoruz. O yüzden de ara eleman yerine aranan eleman yetiştirmeyi çok çok önemsiyoruz." diye konuştu.
 
"Ekonomiye Katkı Sağlayan Ana Mekanizmalardan Biri Meslek Okullarımız"
2023 Eğitim Vizyonu kapsamında, mesleki eğitimin niteliğini artırmanın çok daha büyük bir vizyonu beraberinde getirdiğini söyleyen Bakan Selçuk, binaların yapılabileceğini, altyapıların kurulabileceğini ifade ederek "Burada sektörlerin ihtiyaçlarını dikkate alan, yepyeni ufuklar açacak nitelikli çocuklar yetiştirmek, dünyayla yarışmaya açmak gerçekten çok mühim diye düşünüyoruz. Bu konuda iş birliklerini, hayırseverler ile özel sektörün yaptığı çalışmaları ve kamu kuruluşlarının desteklerini çok çok önemsiyoruz." dedi.
 
Selçuk, ülkede ekonomi ve demokrasinin sağlıklı yürüyebilmesi için mesleki eğitim kurumlarının ayrı bir öneminin olduğuna dikkati çekerek "Çünkü doğrudan doğruya ekonomiye katkı sağlayan ana mekanizmalardan biri meslek okullarımız ve bunları güçlendirmek için de birçok çalışma içerisindeyiz. Hem altyapısını güçlendirmek hem işleyişini hızlandırmak hem de doğrudan doğruya sektörlerin ihtiyacı olan içerikleri okullarımıza koymak ve bu içerikler sayesinde de öğretmen eğitimleriyle desteklenmiş yepyeni projelere imza atmak mümkün oluyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: 212 kurum ve 186 iş birliği protokolümüz var. Biz iş garantili, iş öncelikli yüzlerce okul açıyoruz." dedi.
 
Yüzde 1'lik dilimden öğrenci alan meslek liselerinin bulunduğunu ve öğrencilerin meslek liselerini tercihlerinde yüzde 64 artış olduğunu dile getiren Selçuk, kendi istekleriyle seçim yapmalarının ve yüzde 1'lik dilimden öğrenci alan meslek lisesi sayısının artmasının sevindirici bir haber olduğunu ifade etti.
 
Bakan Selçuk, "40'ın üzerinde meslek lisesi ihracat yapmaya başladı. Çok önemli bir haber. Çünkü kendi içlerine kapanmayan ve ürettiklerini sadece ülkemizde değil, dünyada pazarlamaya çalışan bir okul anlayışı, gerçekten çok açılım sağlayan bakış açısını gösteriyor. Küresel salgın döneminde dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyecek şekilde meslek liselerimizin ellerini taşın altına koymaları, uzaktan kumandalı solunum cihazları, kızılötesi termometreler, maskeler... Daha yüzlerce kalemde iş üretmeleri ve bunu ülkenin hizmetine sunmaları, ayrıca ihraç etmeleri gerçekten büyük bir değer." şeklinde konuştu.
 
"Eğitimin Standartlarının Uluslararası Seviyeye Yükselmesi Anlamında Sevindirici Gelişmeler Oluyor"
Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde hayata geçirilen "Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi" (NİSGEM) çalışmasını iş birliği kültürünün yansıması olarak değerlendirdiklerine işaret eden Bakan Selçuk, "Merkezimizin bir uluslararası standart, 16'sı ulusal yeterlilik olmak üzere 5 sektör, 17 kapsam ve 53 birimde 2025 yılına kadar akreditasyonu var. Akreditasyonları bulunan makine, elektrik-elektronik, inşaat, ulaştırma, lojistik-haberleşme sektörleri mesleki teknik eğitimde lokomotif olarak gördüğümüz sektörlerdir. NİSGEM'in üstlendiği misyonu bu çerçevede çok değerli buluyoruz. Türkiye'ye örnek olması anlamında da birtakım beklentilerimiz mevcut." değerlendirmesinde bulundu.
 
Bakan Selçuk, Düzce'de üçü anaokulu, üçü ilkokul, dördü ortaokul, üçü lise olmak üzere bilim sanat merkezi, spor lisesi, özel eğitim uygulama okulunun aralarında bulunduğu 19 yeni eğitim kurumunun yapımının tamamlandığını ve 266 dersliğin hizmete alındığını duyurmak için bir araya geldiklerini belirterek şunları kaydetti: "Elbette devlet olarak okullar açıyoruz, yatırımlar yapıyoruz ama hayırseverlerin iş birliği içerisinde ortaya koyduğu performansı ayrıca önemsiyoruz. Düzce ilimiz başta olmak üzere mesleki teknik eğitimde bölgesel iş birliklerinin artması, ilimizde yapılan çalışmaların Türkiye'ye örnek olması ve burada yapılan yatırımların daha ilerisini müjde olarak vermemizin söz konusu olması çok çok değerli. Eğitimin kalitesinin, standartlarının uluslararası seviyeye yükselmesi anlamında da sevindirici gelişmeler oluyor. Öğrencilerimizin ortaya koyduğu performans, Türkiye'deki bütün akranlarına örnek çalışmalar. Bunların devamı için de elimizden ne geliyorsa hep birlikte yapacağız. Burada yapılan çalışmaların öğrencilerimizin eğitim hayatını zenginleştireceğini, öğretmenlerimizin de işlerini kolaylaştıracağını biliyorum, bunun için de mutluyum."
 

Ziya Öğretmen, Düzce'de Öğrencileri Ve Meslektaşlarıyla Buluştu

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Düzce'de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. 
 
Program kapsamında, kent merkezindeki Hacı Hidayet Türkseven Özel Uygulama Okuluna giden Bakan Selçuk'u, özel öğrenciler karşıladı. Burada öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Selçuk, okulu yaptıran hayırsever iş insanı Hidayet Türkseven ile sohbet etti.
 
Bakan Selçuk, daha sonra Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonu'nda basına kapalı düzenlenen "Ziya Öğretmen'le Eğitim Buluşmaları" programına katıldı.
 
Etkinliğin ardından Selçuk, Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu Lisesini de ziyaret etti. Burada öğrenciler ve öğretmenlerle bir toplantı gerçekleştiren Selçuk, okulda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak laboratuvarlarda incelemelerde bulundu.
 
Selçuk, ziyaretinin ardından okul bahçesine fidan dikerek fidana can suyu verdi.
 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.