BAKAN ÖZER, KOSOVA'DA TÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU  
BAKAN ÖZER, KOSOVA'DA TÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BAKAN ÖZER, KOSOVA'DA TÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kosova Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği resmî ziyarette Türk nüfusunun yoğun olduğu Mamuşa'da Anadolu İlkokulundaki öğrencilerle buluştu.  

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmî temaslarına başlamadan önce beraberindeki heyetle başkent Priştine'deki Sultan I. Murad Hüdavendigar Türbesi'ni ziyaret etti. Burada dua eden Özer, türbedeki anı defterini de imzaladı.  
Bakan Özer, daha sonra Kosova'daki tek Türk belediyesi olan Mamuşa'yı ziyaret etti.
 
Özer, Mamuşa'daki Anadolu İlkokulunda davul zurna eşliğinde Türkiye ve Kosova bayraklarıyla karşılandı.
 
Törene, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Türk kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
 
Bakan Mahmut Özer, buradaki konuşmasında okulun Mamuşa'da Türk varlığının bir nişanesi olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Bakanlık olarak buradaki halkın yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Özer, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz, Mamuşa'daki okullarımızın altyapısından buradaki öğretmenlerimizin eğitimine, ihtiyaç duyduğu malzemelere, eğitim materyallerine kadar her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.
 
Türklerin buradaki varlığının iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışma köprülerinin temelini oluşturduğunun altını çizen Özer, "Biz, bugün kendimizi yabancı topraklarda bir misafir olarak görmüyoruz. Biz, kendimizi kardeşlerimizi ziyaret gelmiş olarak görüyoruz. Çocuklarımızın gözlerindeki heyecan, bizi 500 yıl öncesine götürüyor. Onların bakışlarında ortak tarihimizi ve kültürümüzü görüyoruz." dedi.
 
Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, "Anavatanımızın en fazla da eğitime 30 yıldır vermiş olduğu destek, bugün meyvelerini aldı. Almaya da devam ediyoruz. Çocuklara yapılan her tür destek bizim geleceğimizdir. Anavatanımız; geleceğimize katkı sunmaktan asla çekinmedi, vazgeçmedi, ısrarla da devam edeceğinden hiç şüphem yok." şeklinde konuştu.
 
Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Mamuşalıların kendilerini Tokat'tan gelme olarak gördüklerini belirterek Kosova Türk toplumunun yanında olduklarından dolayı Türkiye ve Türk kurumlarına teşekkür etti.
 
Okuldaki öğrencilerle sohbet eden Özer, onlara çanta hediye etti.
 
Okul ziyaretinin ardından Özer, Mamuşa Belediyesinde belediye başkanı ve diğer temsilcilerle görüştü.
 
"Türkiye, eğitimden kültüre pek çok farklı alanda Kosova'yı desteklemek için çok önemli adımlar atıyor"
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Kosova programında Prizren şehri de yer aldı. Kentteki "Çiriyaz Kardeşler" (Motrat Qiriazi) İlkokulunu ziyaret eden Özer, öğretmenler ile sohbet etti. 
 
Kosova Millî Marşı ile İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşma yapan Bakan Özer, okulun en güzel taraflarından birinin Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça olmak üzere üç dilde eğitim vermesi olduğunu söyledi.
 
Türkiye ve Kosova arasındaki ilişkilerin her geçen gün güçlendiğinin altını çizen Özer, "Türkiye, eğitimden kültüre, turizmden farklı alanlara kadar Kosova ile iş birliği yapmak, Kosova'yı desteklemek için çok önemli adımlar atıyor." dedi.
 
Özer, Bakanlık olarak daha önceden olduğu gibi bugün de Kosova genelinde eğitim kalitesinin artırılması, eğitim materyali ihtiyaçlarının giderilmesi, mesleki eğitimle ilgili önemli açılımlar yapılmasıyla ilgili her türlü desteği vereceklerini ifade etti.
 
Okulun ardından Kosova Demokratik Türk Partisi genel merkezini ziyaret eden Özer, sonrasında Prizren'deki Şadırvan Meydanı'nı ve tarihi Sinan Paşa Camisi'ni gezdi.
 
Prizren'deki temasları kapsamında, Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığını da ziyaret eden Özer, burada Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Serkan Ceylan ile görüştü.
 
Özer, Prizren'deki Kosova Türk Öğretmenler Derneğinde de öğretmenler ile bir araya geldi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.