BAKAN ÖZER, KAĞIZMAN'DA AHMET ARSLAN FEN LİSESİNİN AÇILIŞINI YAPTI  
BAKAN ÖZER, KAĞIZMAN'DA AHMET ARSLAN FEN LİSESİNİN AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN ÖZER, KAĞIZMAN'DA AHMET ARSLAN FEN LİSESİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Kağızman'da Ahmet Arslan Fen Lisesinin açılışına katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kağızman Ahmet Arslan Fen Lisesinin açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'de son 19 yılın eğitimde erişim ve demokratikleşmenin önündeki engellerin kaldırıldığı bir dönem olduğunu belirterek 2000'li yıllarda 5 yaşta yüzde 11 olan okullaşma oranının bugün yüzde 92 seviyesine taşındığını söyledi.
 
Ortaöğretim seviyesinde yüzde 44 olan okullaşma oranlarının bugün yüzde 90'ın üzerine çıktığını, eğitimin her kademesinde yeni okullar yapılarak eğitime erişimin artırıldığını ifade eden Özer, "Sadece bu yapılmadı. Kılık kıyafetinden, başörtüsünden dolayı okula erişemeyen kızlarımız vardı. Başörtüsü yasağı kaldırıldı. O günlerde yükseköğretime gidemeyen kardeşlerimiz yurt dışına gittiler. Bugün beyin göçünden bahsedenler, o gün beyin göçünden bahsetmiyorlardı. Bugün kadına şiddetten bahsedenler, o gün kadına şiddetten bahsetmiyordu. Bu ülke, on yıl din öğretimini ve mesleki eğitimi tarumar eden bir katsayı uygulamasına tanıklık etti. Katsayı uygulaması kaldırıldı. Özel çocuklarımızın, engelli kardeşlerimizin eğitiminen önündeki tüm engeller kaldırıldı." dedi. 
 
Yıllarca muhafazakâr kesim kız çocuklarını okullara göndermiyor diye şikâyet edildiğini söyleyen Özer, "Hem okul yapılmadı hem de 'Kız çocukları okullara gönderilmiyor.' diye sürekli herkes töhmet altında bırakıldı. Son 19 yıldaki yatırımlarla Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa kız çocukların okullaşma oranı, erkek çocuklarını geçti. Yani son 20 yılda okullaşma oranlarının artırılmasından eğitimin önündeki engellerin kaldırılmasına kadar gerçekten altın bir dönem yaşandı. Böyle bir dönüşümün olabilmesi için çok büyük bir liderliğe ihtiyaç vardı. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimden ulaştırmaya tüm alanlarda devasa bir dönüşüme tanıklık etti. Ben Kars'tan Kağızman'dan Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitime yapmış olduğu bu katkılar ve tüm bütçelerde eğitimi en büyük payı ayırdığı için hem şahsım hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz adına en içten şükranlarımı sunuyorum. 
 
Kars İl Değerlendirme Toplantısı'nda mevcut 445 milyon liralık yatırıma 442 milyonluk yatırımın daha kazandırıldığını ifade eden Özer, Kars'taki gençlerin aldığı eğitimi çok daha iyi noktaya taşımak için Millî Eğitim Bakanlığının tüm imkânlarının seferber edildiğini söyledi. 
 
Millî Eğitim Bakanlığı olarak çocukların ve gençlerin sadece akademik becerilerini yükseltmeyi değil onları dünyadaki akranlarıyla rekabet edebilir; aynı zamanda devletini, milletini seven, milletinin değerlerini içselleştirmiş bir gençlik olarak yetiştirmeye önem verdiklerini belirten Özer, Antalya'da yaşanan olayı hatırlatarak şunları söyledi:
 
"Bunun çok istisnai bir durum olduğuna inanıyoruz. Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değil. Biz sadece kendi kutsal kitaplarımıza değil diğer dinlerin kutsallarına da saygı duyan bir gençlik yetiştiriyoruz. İnşallah bu gençlik, bu duyguyu tüm okullarımızda yaygınlaştıracak. Tüm okullarımızı tek tek tüm yöneticilerimizle birlikte yeniden masaya yatıracağız ve geleceğin Türkiye'sinde yer alacak devletiyle, milletiyle barışık bir gençliğin yetişmesi için diğer bakanlıklarımızla da iş birliği yaparak gece gündüz demeden çalışacağız."
 
Açılışı yapılan okulun hayırlı olmasını dileyen Mahmut Özer, okulda görev yapan tüm öğretmenlere ve öğrencilere başarılar diledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.