BAKAN ÖZER, ELAZIĞ'DA LİMAK ORTAOKULUNUN AÇILIŞINI YAPTI  
BAKAN ÖZER, ELAZIĞ'DA LİMAK ORTAOKULUNUN AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN ÖZER, ELAZIĞ'DA LİMAK ORTAOKULUNUN AÇILIŞINI YAPTI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Elazığ'da yapımı tamamlanan Limak Ortaokulunun açılışını gerçekleştirildi. 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere gittiği Elazığ'da yapımı tamamlanan 24 derslikli Limak Ortaokulunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış için düzenlenen törende Bakan Özer, konuşmasına Türk dünyasının doğanın dirilişini kutladığı Nevruz Bayramı'nı kutlayarak başladı. 
 
Elazığ'a kazandırılan bu yatırımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Özer, bugünün ayrıca Down Sendromu Farkındalık Günü olduğunu da hatırlatarak eğitim sistemine renk katan özel çocukları desteklemek için Bakanlığın tüm imkânlarını seferber etmeye devam edeceklerini belirtti. 
 
Ocak 2020'de yaşanan Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Bakan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 19 yılda eğitimde hakikaten Türkiye bir seferberlik dönemine tanıklık etti. 81 ilde okul öncesi eğitimden yükseköğretime, eğitime erişimini artırmak için ciddi yatırımlar yapıldı. 5 yaştaki okullaşma oranı, 2000'li yıllarda yüzde 14 iken bugün yüzde 90'lara ulaştı. Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 44'ten yüzde 90'lara ulaştı." değerlendirmesini yaptı.
 
Bu süreçte kız çocukların eğitime erişim probleminin çözüldüğüne işaret eden Bakan Özer, "2002 yılında kız çocuklarımızın ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 37,8'di. Bugün yüzde 88. Yükseköğretimdeki okullaşma oranı yüzde 11'di, bugün yüzde 48 ve ilk defa kızların okullaşma oranı erkekleri geçti. Tabi bu büyüme, kaliteyi ihmal eden bir büyüme olmadı. Tam tersine kalite odaklı bir büyüme gerçekleşti. Bu da kıymetli öğretmenlerimiz sayesinde oldu." dedi.
 
Şu anda ülkemizde görev yapan öğretmenlerin yüzde 75'inin son 19 yılda atandığını kaydeden Özer, konuşmasına şöyle devam etti: "19 yıl önce öğretmen sayımız 500 bin iken yüzde 40'ı kadınlardan oluşuyordu. Bugün öğretmen sayımız 1.2 milyona çıkmışken kadın öğretmen sayımız da yüzde 59'a yükseldi. Eğitimin tüm alanlarında ve istihdamda kadınlarımızın görünürlüğü arttı. MEB olarak yeni bir adım daha atacağız. Bu kadar kadın öğretmenin yer aldığı bir eğitim sisteminde artık kadın yöneticilerimizin sayısını artırmak boynumuzun borcudur. İnşallah, 81 ilimizde mutlaka il müdür yardımcılarımızdan birini kadın öğretmenlerimizden seçeceğiz. Okul müdürleri, şube müdürlerimizi belirlerken de aynı yaklaşımı sergileyeceğiz. Yönetimdeki temsiliyetlerini artıracağız."
 
Türkiye'nin neresine gidilirse gidilsin kütüphanesi, laboratuvarlarıyla donanımlı, kaliteli bir eğitime erişilebilecek bir sistemle yürüneceğine işaret eden Bakan Özer; beşeri sermayenin niteliğini artırmakla ilgili atılacak her türlü adımın, yapılacak en önemli yatırım olduğunu söyledi. 
 
Eğitim sürecini yürütürken Bakanlığın en önemli paydaşının hayırseverler olduğunun altını çizen Bakan Özer, Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir ve kızı Ebru Özdemir'e Türkiye'nin farklı bölgelerinde eğitime yaptıkları yatırımlardan ötürü teşekkür etti. 
 
Okulun hayırlı olmasını dileyen Bakan Özer, okuldaki tüm öğretmenleri kutlayarak öğrencilerle başarı dileklerini paylaştı.
 
Konuşmaların ardından Bakan Özer ve beraberindekiler okulun açılış kurdelesini kesti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.